
Unutulmaz Şarkıların Bestekârı Selçuk Tekay destekledi
Sevda Özkaran ilk albümünü çıkardı
Ebru Gündeş’e benzeyen sesi ile adından çokça söz ettirecek yeni bir yıldız doğdu

Dinleyebileceğiniz ve İndirebileceğiniz Dijital Platformlar
16 Ağustos 1994 tarihinde İzmir Göztepe’de beş kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelen ve 6 yaşındayken ailesi ile Yalova’ya taşınan SEVDA, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı.Öğretmenlerinin sesine gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle ,okul yıllarında birçok müzikal aktivitede sesiyle ön plana çıktı.Öğretmenlerinin ailesini de yönlendirmesi sonucu aralarında Zeki Müren.Müzeyyen Senar,Muazzez Abacı,Bülent Ersoy,Adnan Şenses,Ahmet Özhan,Emel Sayın ve Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçıların da bulunduğu isimlere, yıllarca orkestra şefliği yapan ünlü bestekar Selçuk Tekay beyle bir araya geldi ve henüz 13 yaşındayken müzik hayatına Merhaba demiş oldu.Bu süre zarfında aile İstanbul’a yerleşerek Sevda’nın eğitimine burada devam etme kararı aldı.

Genç yaşının ve yorucu temponun sonunda ciddi bi rahatsızlık geçiren Sevda Özkaran,eğitim hayatına bi süre ara vermek zorunda kaldı.Tedavisinin tamamen sona ermesinden sonra vakit kaybetmeyen Sevda hem okul ,hemde müzik hayatına kaldığı yerden son hızla devam etti ve halende eğitimini sürdürmektedir.
30 Nisan 2013 tarihinde,Selçuk Tekay’ın müzik yönetmenliğindeki Müptela isimli ilk albümü EFLATUN MÜZİK etiketiyle tüm müzik marketlerde yerini almıştır.
Müptela Albümünde Yer Alan Eserler:
1) Pisi Pisi ( Söz: Yusuf Bulut, Müzik: Coşkun Kıvılcım )
2) Yok ( Söz: Sevtap Bayar, Müzik: Coşkun Kıvılcım )
3) Müptela ( Söz & Müzik: V.Özkan Turgay )
4) Ağlamak Yakışmaz Bana ( Söz: Selçuk Tekay, Müzik: Gülay Tekay )
5) Aklımda Sen Vardın ( Söz: Aşkın Tuna, Müzik: Selçuk Tekay )
6) Kalbimin Sahibi ( Söz & Müzik: V.Özkan Turgay )
7) Bir İlkbahar Sabahı ( Söz: Bekir Mutlu, Müzik: Mehmet Erdoğan Berker )
